Een Mia stage is een goeie stage.

Drupal, Inbound Marketing, Hubspot, stage
Written by Yoshi Mannaert

Iedereen komt het wel eens tegen in zijn leven. Het idee dat je niet echt weet wat je wil doen of bereiken in je leven. Zoals veel studenten had ook ik deze vraag toen ik in mijn laatste jaar middelbaar zat.

Ik wist niet echt wat ik wou doen, maar ik wist wel dat ik ‘creatief’ wou doen maar dat toch ook nog een technisch kantje had. Iets waarbij ik dingen kon maken die mensen deed zeggen: “Wow, heb jij dat gemaakt?”.
Nadat ik verschillende opties had overwogen koos ik uiteindelijk voor Interactive Multimedia Design. Door die keuze te maken ben ik bij MIA terecht gekomen en alleen al daarom beschouw ik het als één van mijn beste keuzes ooit.

De clichés zijn waar

Al in de eerste week van mijn stage bij MIA heb ik super veel bijgeleerd. Maar ik heb niet alleen bijgeleerd, mijn hele visie op hoe sites eruit moeten zien en hoe ze gebouwd moeten worden is verandert.
Wat ik bij MIA geleerd heb vind ik hele belangrijke zaken, zaken die ik vanaf nu ook beschouw als een ‘must-have’ voor elke designer en front-end developer.

Door MIA heb ik het licht gezien

Eén van die zaken is weten wat inbound marketing is. Nu heb ik altijd wel al wat interesse gehad in marketing, dus toen ze bij MIA tijdens mijn eerste week vroegen om een aantal inbound-gerelateerde certificaten te behalen had ik hier helemaal geen probleem mee. Maar ik snap ook wel dat veel designers en developers zich zouden afvragen waarom dat ze zich met marketing zouden moeten bezighouden.
Tegen hen zeg ik dit: in 99% van de projecten waarbij je een website maakt is het einddoel dat de site klanten of geld oplevert. Dan kan je nog zo’n mooie en goedwerkende site maken, als de mensen niet weten hoe het werkt of waarom ze het zouden moeten gebruiken, tja, dan ben je er ook niet veel mee.

Dit is waar inbound marketing het verschil maakt tussen een mooie site en een site die ook effectief iets oplevert.
Sinds ze bij MIA mij dit hebben aangeleerd zie ik het als volgt:

Elke goede site is opgebouwd uit drie delen: Design, Code, en Inbound Marketing

HubspotDemo.pngReal work

Maar het is natuurlijk niet alleen voor het inzicht dat ik die Inbound certificaten heb behaald. Bij MIA werken ze met het Hubspot marketing platform.
Daarin heb ik landingspagina’s, emails templates, blogs, etc.. ontworpen met die inbound marketing visie in mijn achterhoofd. Hubspot is iets dat (in België) nog niet zo bekend is.
Het leuke voor mij hieraan is dat daardoor ik zelf twee modules heb mogen maken. Een module om automatisch gerelateerde blog posts weer te geven bij elk blog artikel en een custom search module.
Als stagiair is er niets leuker dan iets nieuws te leren gebruiken en al heel snel jouw werk in het echt gebruikt te zien worden.

All Work maar ook veel Play

Naast Hubspot wordt er bij MIA ook gebruik gemaakt van Drupal. Mijn eerste project in Drupal (8) was al meteen om zelf een Drupal site op te zetten en een eigen theme aan te maken om dan met dat theme wireframes te gaan omzetten naar een werkende site, met de nodige content en functionaliteiten.
Bij MIA stroomt het werk vlot binnen dus elke week ben ik wel met iets anders bezig. Zo heb ik een oude Drupal site responsive gemaakt, heb ik de navigatie van een andere site laten werken op tablets, ben ik mee op meeting geweest naar een klant in Gent en heb ik zelf een design van een onepager omgezet naar een werkende site.

Maar het werk komt niet alleen van buitenaf. Zo werk ik aan de wireframes voor een nieuwe site van een partnerbedrijf van MIA. Maar ook de site van MIA zelf gaat veranderen en ook daar mag ik de wireframes voor maken.
Ik ben op elk moment met een of ander project bezig en ook al is er veel werk, het is bij MIA zo leuk dat er niet veel echt als ‘werk’ aanvoelt! Als je dan nog eens elke vrijdag met iedereen uit gaat eten en één keer per maand allemaal samen met de baas op café gaat, dan zit de sfeer al heel goed.

De juiste stage keuze

Dus, zoals je ziet, krijg je als stagiair bij MIA tal van leuke projecten om aan te werken. Ze zorgen ervoor dat je zelf wat kan kiezen aan welke dingen je werkt en laten ze je ook zelfstandig werken. Je wordt vanaf de eerste minuut in de groep opgenomen alsof je er al jaren werkt.

Dus wil jij een stage waar je met leuke en professionele mensen kan werken, die naar jouw mening luisteren en je bij echte projecten betrekken? Daarvoor moet je bij MIA zijn!