Waarom als B2B bedrijf video integreren in je content strategie

video marketing, B2B
Written by Romy Geunens

Video is all around. Elke minuut wordt er 300 uur aan videomateriaal naar YouTube geüpload. Kanalen als Youtube, Wistia en Vimeo zijn dan ook niet meer weg te denken en ook op sociale media kan je er niet meer omheen. Video wordt volgens de State of Inbound 2017 gezien als een disruptor. Omdat het zo in opkomst is, vrezen heel wat contentschrijvers of copywriters voor hun job. Anderen zien dit als een kans en scholen zich bij in video content creatie. Marketeers zeggen dat als een bedrijf er niet in slaagt om op trends in te spelen, het al beter zijn faillissement aanvraagt. Maar hoe integreer je video in je content strategie? En wat zijn de voordelen?

Hoe integreer je meer video in je content strategie?

Allereerst kijk je naar de KPI’s van je bedrijf. Wat wil je als bedrijf bereiken en hoe kan video hierbij helpen? Een tweede punt dat je moet onderzoeken is je doelgroep. Hebben zij wel nood aan video, waarin zijn zij het meest geïnteresseerd? Hierop moet je je videocontent afstemmen, want je wil natuurlijk wel dat je effort niet voor niets is en je doelgroep je video’s effectief bekijkt.

Video content voor B2B

Binnen de B2C sector wordt video momenteel frequenter gebruikt dan bij B2B. Maar bij B2B is het wel in opkomst. Er zijn dan ook verschillende soorten video’s die je kunt maken, elks met hun eigen doeleinden. We lijsten er enkele op:

Testimonials

Zo’n 70 % van de aankoopbeslissingen wordt gebaseerd op de mening en adviezen van anderen. Kijk maar naar het steeds groter wordende belang van recensies en reviews van klanten nadat ze een aankoop hebben gedaan. Ze zorgen dat je als bedrijf geloofwaardiger overkomt. Daarom zijn klantcases een krachtig middel en onmisbaar in je content strategie. Geschreven reviews zijn op zich al sterk, maar in videovorm kunnen ze veel overtuigender zijn.

Webinars

shutterstock_569019595.jpg

Met webinars kunnen organisaties hun kennis over bepaalde diensten of producten live en op een interactieve manier delen met de doelgroep. Het is een goede manier om leads te genereren. Extra voordeel: als je de webinar opneemt, kan de content achteraf nog ingezet worden door er bijvoorbeeld blogberichten over te schrijven. Het beste van twee werelden dus.

Bedrijfsvideo's

Bedrijfsvideo’s hebben verschillende voordelen. Ze delen de visie van je bedrijf met de buitenwereld. Ze helpen om aan je imago te bouwen, want je bedrijf komt geloofwaardiger over. Je kunt ook aan employer branding doen door medewerkers de ster te laten zijn in je video’s. Of geef de klant meer vertrouwen in je producten en diensten door in productvideo’s in detail te treden over het product of de dienst.

Waarom meer video integreren in je content strategie?

Video is de ideale manier om informatie te communiceren en een boodschap over te brengen aan je doelgroep. Het gebruik van video is een opportuniteit om actiever en creatiever te zijn met kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Een extra voordeel is dat video’s vaker gedeeld worden op sociale media dan andere content. Dit zorgt voor een grotere exposure, wat dus ook resulteert in meer prospects die je website bezoeken en in je funnel terechtkomen.

Video, of visuele content in het algemeen, werkt beter dan tekst. Het is opvallender dan tekst, je kunt er meer kanten mee uitgaan en de informatie blijft beter hangen. Het trekt niet alleen meer aandacht, maar komt ook geloofwaardiger over. Dit geldt dan vooral voor productvideo’s en testimonials van klanten.

Zet zo’n video op een landingpagina en het conversiepercentage op die pagina kan tot 80 procent stijgen. Toch moet je oppassen met video’s op landingspagina’s te zetten. Dit kan de inlaadtijd van de pagina vertragen. Als deze inlaadtijd te lang is, klikken mensen weg en heb je een hogere bouncerate. Een averechts effect dus.

Wil je meer weten over videomarketing of rond de tafel zitten om te bekijken hoe jij video kan opnemen in je contentstrategie? Neem dan contact met ons op. Onze video content marketing specialisten helpen u graag verder.