Mia stuurt 3 developers op drupalcamp

Drupal
Written by Yves Van Laer

Mia-developers Jeroen, Gregory en Yves zakten vrijdagnamiddag naar Londen af om er de nieuwste trends op Drupalgebied te ontdekken. Dit Drupalcamp leek voor ons heel gepast: Drupal 8 is een tweetal maanden geleden officieel uitgekomen en Drupalcamp zou dan ook voornamelijk rond deze versie draaien. We hoopten uit dit weekend dan ook heel wat extra tips & tricks mee te krijgen om onze Drupal 8-sites in de nabije toekomst nog beter te maken.

Keynote over de groei van TES Global

Zaterdagmorgen begon met een keynote van Clifton Cunningham. De CTO van TES Global vertelde het verhaal van TES, hoe hij het naar een hoger niveau tilde, er een volledig digitaal bedrijf van maakte en welke technologieën hij daar voor had geïmplementeerd. Allemaal zaken die wij ook onderzoeken om te kijken of het mogelijk is om ze in onze firma te integreren. We proberen altijd het hoogste niveau te halen, maar soms heb je nu eenmaal iemand nodig die je andere en misschien wel betere inzichten geeft. Cunningham was dus al zeker de moeite!

Apart op pad om meer kennis te verzamelen

Na de eerste keynote kozen we ervoor om elk onze eigen weg te gaan. Daardoor verzamelden we meer informatie die we dan achteraf aan elkaar doorgaven. Een ideale keuze zo bleek, want zo konden we voor onszelf testen wat we van de vele informatie echt begrepen hadden en wat niet. De discussies achteraf leverden dan weer nieuwe inzichten op. Maar, waar gingen we nu apart naartoe?

Hands on met Drupal 8DrupalCamp_Quote.jpg

Gregory, onze nieuwste developer, koos resoluut voor de meer hands-on zaken zoals 'Getting Started with Drupal 8 Module Development' en 'Writing custom entities in Drupal 8'. Daardoor kan hij nu in een volgend Drupal 8 project de custom zaken voor zijn rekening nemen. 

Dieper in op backend

Jeroen koos ervoor om dieper in te gaan op bepaalde backend zaken en meer devops. Als ervaren backend developer hoeft hij niet veel meer te leren op het vlak van module development, maar wil hij zich meer ontfermen over het optimaliseren van workflows voor developers.

Projectplanning ervaringen

Project Manager Yves koos logisch gezien voor de project management gastsprekers. Het meeste genoot hij van 'Prior Planning Prevents Piss Poor Performance' waar een twintig PM's samen kwamen om verhalen en ervaringen te delen. Ze deelden ook welke tools ze gebruiken en wat voor hen de beste workflow voor succes is. Yves luisterde, noteerde duchtig en is nu vastberaden ook een succesworkflow te bedenken voor Mia.

Goed nieuws voor onze (potentiële) klantenDrupalCamp_gadgets.jpg

In de sessie 'Becoming a Drupal Master Builder' kregen we een heleboel tips om het maximum uit het platform te halen. Wij stelden, met enige trots, vast dat al de tips & best practices overeenkwamen met hoe wij de zaken al een hele tijd aanpakken in het Drupal CMS. Een verdiend schouderklopje voor onszelf!

Op stap voor het werk

In de nacht van zaterdag op zondag was er een 'Social Night' voorzien. Dat bleek een evenement te zijn dat meestal doorgaat in een pub. Hier en daar wordt er dan ook wel eens iets gratis weggeschonken en zo leerden we dat de Drupal community, naast programmeren, ook goed kan drinken. De pub, waar de 'Social Night' plaatsvond, werd namelijk letterlijk leeggedronken. 'Work hard, play hard' heet dat dan. 

Conclusie

De tweedaagse was een geweldige ervaring. We nemen weer een heleboel kennis mee terug naar België en leerden een aantal heel toffe mensen kennen. Nu kijken we vooral uit naar september. Dan gaan we met het hele team naar Drupalcon in Dublin. Hét evenement voor alle Drupalistas!

contact opnemen met Mia