Alles wat je moet weten over een stage in digital marketing!

stage, agency
Written by Mia

In 2019 is de digital marketing trend vanzelfsprekend. Als gevolg is de vraag naar digital marketing experts groot. Stage lopen binnen online marketing is de beste manier voor studenten om praktische kennis te verwerven in de sector. Het is zelfs bewezen dat studenten met digital marketing stage ervaring een grotere kans maken op een baan. Maar wat houdt zo’n stage precies in? Met welke taken zijn dagelijkse bezigheden voor een digital marketing stagiaire en welke vaardigheden zijn vereist?

Projecten en taken

Een online marketing stagiair zal tijdens zijn/haar stage de kans krijgen om aan verschillende projecten te werken. Uiteraard hangen de taken af van stage tot stage. Maar je dagelijkse bezigheden zullen alsnog zeker één van de onderstaande onderwerpen betrekken.

 • blogging
 • data analyses - campagnestatistieken en onderzoek
 • communicatie en public relations (PR)
 • copywriting
 • websitebeheer
 • email marketing
 • zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • social media
 • webontwerp en -ontwikkeling

digitale marketing

Vereiste vaardigheden

Creativiteit en analytische vaardigheden

Binnen de digital marketing sector werken vereist een diverse selectie aan vaardigheden. Digital marketeers zijn vaak zowel analytisch en rationeel ingesteld als creatief en innovatief. Dagelijkse bezigheden bestaan uit taken als data analysis en brainstormen voor nieuwe online campagnes. Deze grote variatie van projecten neemt extreem veel voordelen met zich mee. Je verveelt je nooit én wordt geconfronteerd met telkens nieuwe uitdagingen.

Basis kennis van de gebruikelijke digital marketing termen

Tijdens je sollicitatie is het enorm voordelig om kennis aan te tonen van de basis online marketing fenomenen, zoals CPA, CPC, SEO, conversies, etc. Door middel van research online, of online trainingen is het niet moeilijk om je vertrouwd te maken met deze onderwerpen. Natuurlijk wordt er van jou geen uitgebreide voorafgaande ervaring verwacht. De nodige opleiding en trainingen worden zeker en vast voorzien!

Interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden

Een goed contactennetwerk kunnen opbouwen is een belangrijk onderdeel van een digital marketing functie. Met een goede, vriendelijke personaliteit kan je het in deze sector ver schoppen! Je moet als digital marketeer dagelijks goede contacten kunnen leggen en efficiënt communiceren met een breed netwerk aan uitgevers, bloggers, journalisten en beïnvloeders. Iemand met een anti-sociale ingesteldheid zal als digital marketeer geen indruk maken.


Voordelen

Er zijn talrijke voordelen die deel uitmaken van een online marketing stage lopen. Waaronder:

 • Je zal je professionele netwerk vergroten.
 • Je krijgt de kans om je bestaande kennis, bijvoorbeeld van sociale media, toe te passen
 • Je hebt vaak de mogelijkheid om flexibel te werken. Je zal verdere kennis over gerelateerde velden (bijvoorbeeld sales) zeker opdoen.
 • Digital marketing is een steeds groeiend trend voor bedrijven. Ervaring binnen deze sector zal in je carrière loopbaan enorm gewaardeerd worden.

Sta jij al te popelen om aan een online marketing stage te beginnen? Maak dan zeker dat je die sollicitatie knalt! Bekijk de sollicitatie tips om je goed voor te bereiden! Heb je al een sollicitatiegesprek in de agenda staan? Lees dan nog ons sollicitatiegesprek advies.