Twee Mia-stagiairs aan het woord: "De sfeer is hier geweldig"

stage
Written by Mia

Het stagiairs-seizoen is weer aangebroken! Dit jaar is het bij Mia de beurt aan ons eigen duo Joos - Van den Bempt. Beide heren stellen zich even voor!

Van begin februari tot eind mei komt Ben Van den Bempt ons team versterken. Hij gaat aan de slag in onze digital marketing afdeling. Verder zal hij ook de sociale media van Mia ondersteunen. Mia ging met Ben rond de tafel zitten voor een kort gesprek.

DMM is de toekomst

“Momenteel volg ik de opleiding Digital Media Manager aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Deze opleiding volg ik in een verkort traject van één jaar. Ik heb al een bachelor videojournalistiek op zak. Nadat ik was afgestudeerd heb ik niet lang getwijfeld om nog een jaar verder te studeren. De werkzekerheid in de journalistieke wereld is laag. Mijn oog viel dan al snel op de opleiding DMM. Op een half jaar tijd heb ik veel bijgeleerd over digitale marketing. Het perfecte vervolgtraject voor mij.”

Video content is king

“Door mijn opleiding videojournalistiek kan ik behoorlijk filmen en monteren. Zelfstandig video’s maken is dan ook één van mijn troeven. Naast video ben ik ook heel graag bezig met fotografie. Een hobby dat ik in 2017 ben begonnen toen ik mijn allereerste camera kocht. Jullie kunnen altijd mijn werk bekijken op Instagram: @bempiebenkodak (lacht).”

 

Ben Van den Bempt

 

Toen ik honger had kwam ik naar je toe

“Ik kwam met Mia in contact op de stagebeurs op onze school. Digital Marketing specialist Denis vertegenwoordigde Mia. We hadden een leuk gesprek en ik voelde wel dat er een klik was. Na de stagebeurs werd ik nog eens uitgenodigd voor een gesprek op het bureau met Steven. Een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik bij Mia mijn stage mocht starten. Mia lijkt mij een bedrijf waar ik veel in de praktijk kan bijleren over HubSpot, Google Adwords en Inbound marketing. Als laatste sprak Mia mijn vooral aan omdat het een kleiner marketingbureau is dan anderen. De sfeer is hierdoor geweldig!”

Chloor is mijn parfum

“Je kan mij bijna elke dag terugvinden in een zwembad. Ik speel waterpolo bij Merksem en geef daarnaast ook nog zwemles aan kinderen. In de zomer ben ik jobstudent redder in één van de Antwerpse zwembaden. Naast zwembaden breng ik ook graag mijn vrije tijd door in de bergen. Ik probeer minstens 1 keer per jaar op de skilatten te staan.”

Veel succes met je stage Ben!


Ook Joeri Joos begon zijn stage bij Mia. Joeri studeert Cross Media Management aan de KdG in Antwerpen. Hij vertelt graag over zijn eerste 2 weken stage bij Mia.
 
"Maandag 29 januari, ik werd verwacht om 9u30 op kantoor bij Mia. Het voelde aan zoals een eerste schooldag. Niet weten wat er mij te wachten staat, nervositeit, maar vooral enthousiasme om nieuwe gezichten te leren kennen en nieuwe vaardigheden te leren."
 

Het voelde als thuis komen

"Ik werd op een warme manier onthaald en kreeg meteen een rondleiding op het kantoor. Alle collega’s waren enorm vriendelijk en het leek precies of ik al maanden deel uitmaakte van het team. De sfeer was zeer los: grapjes maken en 'diss'kes' uitdelen werden al snel een dagelijkse gewoonte. Maar natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Mijn eerste taak was het behalen van het HubSpot certificaat. Zeer belangrijk want bij Mia draait alles rond inbound marketing. Andere taken die ik kreeg waren het vertalen van een blogpost, het schrijven van een nieuwe blog, een vier jaar oude ebook in een nieuw jasje steken en het aanpassen van meta descriptions.
 
Joeri Joos
 

Partner in crime

"De eerste week was ik de enige stagiair bij Mia, maar daar kwam verandering in tijdens week twee. Net zoals Extra Time heeft Mia nu het duo Joos en Van den Bempt. Samen werden we gebrieft over de klanten en wat Mia voor hen deed.
Onze eerste opdracht samen was het bedenken van een Social Media strategie voor Mia zelf.
AdWords campagnes, meetings bijwonen en in HubSpot werken zijn zaken die nog op onze agenda staan en waar we naar uitkijken om meer over te leren."
 

De Mia tradities

"Ik had al wat gelezen over de typische Mia tradities in de blogposts van mijn voorganger-stagiairs. Koffiekoeken trakteren als je de eerste week overleeft was er één van. En ja, ook ik hing er aan vast. De eerste week vloog voorbij en voordat ik het wist stond ik zelf met koffiekoeken op het werk. En als je denkt om gewoon de eerste de beste mee te brengen dan heb je het fout. Zijn ze niet lekker? Jammer maar helaas, minpunten op je evaluatie. Wil je dus ooit stage lopen bij Mia? Zoek dan eerst een goeie bakker waar ze lekkere koffiekoeken verkopen, want anders zal je een zware stage tegemoet lopen…
 
Ook het hoverboard ligt er nog steeds en ook daar heb ik mij aan gewaagd.
 
“Als je niet van de eerste keer van die paal tot het raam geraakt, moet je ook koffiekoeken trakteren.”
 
No pressure dus… Al een geluk is mijn motoriek vrij goed en had ik de kunst rap onder de knie. Jammer maar helaas voor mijn collega’s, een 2e traktatie koffiekoeken zat er voor hen niet in.
 
Etentjes en after-work drinks op vrijdag zijn ook nog steeds van toepassing. Rond 11u30 wordt er democratisch beslist met een poll waar we s’ middags gaan eten. Om 16u worden we bijna verplicht om ons werk af te ronden en gezellig iets te drinken.
 
Ik kan het dus alleen maar aanraden om stage te doen bij Mia. Sfeer en werk is er zeker genoeg! Tijd om je te vervelen die zal je bij Mia niet vinden!"
 

Ook zin gekregen in stage bij Mia? Dan moet je zeker deze pagina in het oog houden!