Stagiair bij Mia? Een mix van zelfontwikkeling en fun!

stage
Written by Mia

Het stage-seizoen is terug begonnen en Mia is dit jaar maar liefst vier studenten rijker. Een enorme kans voor vier jonge mensen om hun kennis uit te breiden en direct te leren van de professionals in de business. Geen arrogantie van onszelf, gelukkig, maar de letterlijke woorden van deze jonge bende. Maar laten we hen vooral zelf aan het woord...

De legende van de koffiekoeken

Er was eens... een stagiair in een digital agency. Mocht deze stagiair zijn eerste week overleven, dan trakteert hij op overheerlijke koffiekoeken en leeft hij nog lang en gelukkig. Mocht hij dit niet doen dan … (vul de puntjes maar zelf in). Nee, voor alle duidelijkheid: er worden geen lijfstraffen uitgevoerd bij Mia - al een geluk -, wel word je als stagiair een paar maand lang het slachtoffer van de ene na de andere grap. Omdat wij deze traditie met veel plezier verder zetten, haalden wij na de eerste week overheerlijke koffiekoeken voor de collega’s.

Want elk puzzelstukje telt, beetje cliché, maar het klopt wel

Bij Mia is het traditie om elke vrijdag tijdens de middag samen ergens te gaan eten en na het werk iets te gaan drinken. Volgens ons een hele belangrijke reden waarom het Mia team zo goed overeenkomt. Het is bovendien de beste manier om als stagiair je collega’s te leren kennen op een informele manier. En informeel, dat is hier toch wel vaak de standaard. Een grapje, een GIF of imitatie mag wekelijks, of nee dagelijks, niet ontbreken. Lichtgeraakt, prikkelbaar of snel op je tenen getrapt? Dan pas je hier niet in het rijtje. Wel plaats is hier voor iemand met humor, ambitie en een duidelijk doel voor ogen.

En wie zijn wij? Wij zijn...

Alessandro Bianchi

Marketingstagiair_Alessandro

Stage bij een digital agency? Mamma Mia!

Sinds enkele maanden was ik al aan het uitkijken naar dit moment. De wekker loopt af, ik word wakker. Zou ik vandaag licht of zwaar ontbijten? Misschien beter een licht ontbijt, want vandaag staat er iets spannends te gebeuren. Ik kleed me om, stap in mijn auto en vertrek. Elke kilometer dat ik dichter kom, begint mijn hart sneller te slaan.

Niet veel later sta ik daar. Het is zover. Op de deur plakt een logo, het logo van Mia Interactive. Ik wist wat er te gebeuren stond. Mijn hart is nu tegen honderd per uur aan het slaan. Ik open de deur en: MAMMA MIA! Dit is fantastisch, de stage is begonnen. Hier keek ik al zo lang naar uit. Het begin van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat mijn leven zou veranderen.

Al vallend leert men rijden

Ik maak meteen kennis met de collega’s en word direct geïntroduceerd in de wondere wereld van Mia. De eerste week van de stage verliep rustig. Al snel volgde een spoedcursus over de basisprincipes van hoe alles bij Mia te werk gaat. Niet veel later volgde er een update over wie de belangrijke klanten van Mia zijn, waar ik nadien al enkele opdrachten voor mocht uitvoeren.

Een wijze geest heeft me ooit verteld: “Al vallend leert men rijden”. Dit wil zeggen dat je enkel ergens heel goed in wordt door veel te oefenen, want... al doende leert men. Tijdens deze stage mag ik veel verschillende taken uitvoeren. Elke dag leer ik iets nieuws over de verschillende luiken van digitale marketing zoals: SEO, SEA, inbound marketing, content marketing, …

Hierdoor is mijn algemene kennis over digital marketing nu al enorm uitgebreid. Vanaf ik zelf wist welke richting ik exact uit wou gaan, kreeg ik meer specifieke opdrachten in mijn inbox om mij zo te “specialiseren” in mijn favoriete luik. Om de stagiairs nog meer te laten bijleren worden we regelmatig mee uitgenodigd naar meetings bij klanten. Door mijn stagementor hier live bezig te zien leer ik enorm veel bij.

Er zijn ook enkele mogelijkheden om evenementen bij te wonen met betrekking tot digitale marketing. Eén van deze evenementen was de SEO Benelux Meetup in Gent. Omdat er zeker niets van de vergaarde kennis tijdens deze leerrijke stage verloren mag gaan, heb ik continu een notitieboekje bij waar alle belangrijke items van deze stage in verschijnen.

“X marks the (Hub)Spot”

Arrrr… vind de X en vind een eindeloze bron van rijkdom! Zo gezegd, zo gedaan. Mia Interactive werkt zeer nauw samen met HubSpot, meer bepaald met de marketing software van HubSpot. Een korte opleiding toonde al snel hoe de volledige software in elkaar zat en hoe ik hier het efficiëntst mee te werk kon gaan.

Eens ik zag hoe alles in elkaar zat en wat je ermee kon doen, werd de waarde van HubSpot onthuld. Je zag direct hoe effectief dit wel niet kon zijn in de handen van een volwaardig digital marketeer.

Jolien Struyf

Marketingstagiair_JolienWordt het eens geen tijd om …? JA! Mia stoomt me klaar voor het ‘echte’ leven

De voornaamste reden waarom Mia mij aansprak als stageplaats was de diversiteit in taken. Ik word wel eens de eeuwige student genoemd. Niet per se omdat ik niet weet welke richting ik uit wil - ok deels wel - maar ook gewoon omdat er enorm veel mij interesseert. Kans om nieuwe dingen te leren, deze praktisch uitproberen en mits wat feedback deze zelf verbeteren… hier was ik naar op zoek.

Zelf ben ik fan van het trial-and-error principe. Je weet wel, het proberen en missen of leren met vallen en opstaan. Je kan kennis opdoen uit je opleiding, door boeken te lezen of naar het nieuws te kijken, maar zonder het zelf te testen bekom je niet hetzelfde effect. 

Ervaring is de beste leerschool zeggen ze wel eens en ik heb de ambitie om zoveel mogelijk te leren in deze periode.

Faalangst, lichaam vol spanning en op van de stress...

De eerste dag van mijn stage kwam ik met een klein hartje aan op bureau. Mijn lichaam zat vol spanning, ik was op van de stress en de faalangst nam toe. Het Mia team liet me echter snel op mijn gemak voelen. De nervositeit werd omgezet in een extra portie energie en motivatie om vanaf start mijn uiterste best te doen.

Ik kom uit de richting Digital Media Manager (onderdeel van Communicatiemanagement) van de Thomas More hogeschool. Daar hadden wij de keuze om onze focus op performance of content te richten. Ik koos toen voor het eerste. Dit behandelt topics als SEO, strategie, analytics, audits, … Na drie weken stage heb ik bijna van elk van deze zaken mogen proeven en bovendien ook enorm veel bijgeleerd over content marketing. Ik krijg de mogelijkheid om content te schrijven voor klanten, maar ook voor de website van Mia zelf. Uit onderzoek naar deze topics doe ik ook meteen wat extra kennis op.

“Wij schrijven geen blog posts, wij vertellen een verhaal”

Bij Mia krijg je meteen veel verantwoordelijkheden, je krijgt taken voor bestaande klanten en je mag ook mee naar meetings. Tijdens een van die meetings hoorde ik Steven zeggen “wij schrijven geen blog posts, wij vertellen een verhaal” en dat is ook zo bij Mia. Voor wij content schrijven wordt er eerst een stevige analyse gedaan naar de context errond. We trachten ons echt in te leven in de materie en dit leer je niet op school.

Hier moet je serieus uit je schulp kruipen, elke dag brengt nieuwe uitdagingen. Positief, want dit geeft je zelfvertrouwen een boost, wat nodig is in de marketingsector. Daarnaast krijg je ook vrijheid, er wordt niet op je vingers gekeken als je aan een bepaalde opdracht bezig bent. Je mag je werk bovendien deels zelf selecteren, zo kies je welke vaardigheden je wil aanscherpen. Geen tijd om te luilakken en al zeker geen kans om deadlines uit te stellen, maar wel dé opportuniteit om in korte tijd een breed gamma aan kennis te vergaren. Voor wie een duizendpoot in digitale marketing wil worden kan ik deze stage zeker aanraden!

Let’s develop!

Roel Van Rossen

Developerstagiair_Roel

Ik knutsel en pruts graag en dat maakt me een pro in coderen

Een stereotiepe computernerd ben ik niet. Ik ben een Mechelse student Interactive Multimedia Design aan de Thomas More hogeschool. Doordat ik graag knutsel en pruts, heb ik een passie ontwikkeld voor coderen. Wanneer ik rustig aan een website kan werken, voel ik me zen.

Het was moeilijk om een geschikte stageplaats te vinden. Ik was nog niet 100% zeker over welke weg ik uit wou. Van alle bedrijven die ik contacteerde, was Mia de eerste om mij op gesprek te nemen. De communicatie was snel en duidelijk. Ik voelde me er direct welkom.

Bij Mia is vooral de kwaliteit van ons werk belangrijk, niet de kwantiteit

Bij het begin van deze stage kreeg ik enkele opdrachten waarbij ik mijn kennis kon opfrissen en op mijn eigen tempo nieuwe dingen kon leren. Er was geen druk of haast. Bij Mia is vooral de kwaliteit belangrijk. Na verloop van tijd werden de opdrachten uitdagender, hierdoor steeg ik langzaam maar zeker dichter naar het niveau van mijn collega’s.

PHP, javascript en CSS heb ik altijd al leuk gevonden. Drupal is een technologie waarin die drie goed samenkomen. In Drupal development werk je al makkelijk met PHP, html & twig, CSS (of sass), javascript en ook package managers zoals Composer en NPM. Dit allemaal zonder dat je verdrinkt in één van die technologieën. Drupal is een mooie mix van alles hiervan, en dat is waarom dit zo aangenaam is om in te werken.

Yves Sterckx

Developerstagiair_YvesVrije tijd? Check! Ruimte om me bij te scholen in nieuwe technologieën

In mijn vrije tijd hou ik me voornamelijk bezig met het spelen van online games en het bijleren van nieuwe webtechnologieën. Ik woon in Leuven en studeer Multimedia Technology aan de Karel de Grote hogeschool in Hoboken.

Mijn interesses liggen zowel in frontend als backend development, hierdoor was het in het begin heel moeilijk om een goede stageplaats te vinden. Dit omdat ik niet echt zeker was welke van de twee ik liever zou doen tijdens een stage van 12 weken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor backend development.

Na een interessant stage-gesprek met Dimitri (die ook een oud student uit mijn studie richting bleek te zijn) ben ik terecht gekomen bij Mia. Hier werk ik mee aan het maken van custom backend portals in Symfony.

Op school leerden we werken met Laravel wat gebouwd is bovenop Symfony. Hierdoor was ik vrij vlot weg met de basisprincipes van Symfony en mag ik nu deelnemen aan grotere projecten.

Een betere stageplaats bestaat er niet!

De sfeer binnen Mia zit heel goed. Elke dag wordt er goed wat gelachen en gepraat. Op vrijdag gaan we meestal iets eten op restaurant en in de avond, na een zware en lange werkdag gaan we regelmatig ook iets drinken op het theaterplein. Door deze activiteiten kwam ik al snel goed overeen met de collega’s en heb ik het gevoel dat ik geaccepteerd word binnen de groep. Ik zou me geen betere stageplaats kunnen inbeelden!

Zelfontwikkeling, ondersteuning en fun at work, dat is Mia!

Deze stage geeft inzicht in je eigen kwaliteiten, het geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen en laat je zelfstandig werken met toch voldoende ondersteuning en begeleiding. De collega’s staan met raad en daad voor je klaar. Je mag vragen stellen, zij helpen je met plezier. Deze stage heeft onze ogen alvast geopend omtrent welke mogelijkheden net afgestudeerden hebben in de digitale wereld. Wil jij dit ook? Overweeg dan zeker een stage of job bij Mia!